FISKE: Mannen på bildet, Jon Jonsen Lunde, kom frå Stryn i Nordfjord til Åheim i Vanylven fordi han hadde slekt der, og der var tilgang på arbeid og fiske. I 1875 kjøpte han ein del av enkesetet til prestegarden, rydda jorda og sette opp eit våningshus og eit eldhus. Han var ein svært allsidig mann, som sikkert mange var på denne tida. Han dyrka mellom anna opp eit småbruk og dreiv fiske slik biletet viser. Mannen var gift tre gonger. Berre i første ekteskap hadde han barn. Sonen døde i spanskesjuka i 1918. Han var da i slutten av 30-åra. Fiskaren på bildet var onkel til han som overtok bruket, og slekta har eigedomen framleis.
FISKE: Mannen på bildet, Jon Jonsen Lunde, kom frå Stryn i Nordfjord til Åheim i Vanylven fordi han hadde slekt der, og der var tilgang på arbeid og fiske. I 1875 kjøpte han ein del av enkesetet til prestegarden, rydda jorda og sette opp eit våningshus og eit eldhus. Han var ein svært allsidig mann, som sikkert mange var på denne tida. Han dyrka mellom anna opp eit småbruk og dreiv fiske slik biletet viser. Mannen var gift tre gonger. Berre i første ekteskap hadde han barn. Sonen døde i spanskesjuka i 1918. Han var da i slutten av 30-åra. Fiskaren på bildet var onkel til han som overtok bruket, og slekta har eigedomen framleis. FOTO: Christiansen

Slekt og data Søre Sunnmøre

Kommentarer

Abonnér
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer