Erik Espeset er konsernsjef i Tafjord kraft, og har ein klar bodskap om framtidas energikjelder for Vanylven kommune.
Erik Espeset er konsernsjef i Tafjord kraft, og har ein klar bodskap om framtidas energikjelder for Vanylven kommune.

Tafjord-sjefen:

– Vindmøller er einaste alternativ for Vanylven

Kommentarer

Abonnér
Varsle om
guest

5 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Bjarte Løvold
Bjarte Løvold
6 måneder siden

tja, her er no nokre elver med jevn vassføring som kan utbyggers først, pluss at dei kraftverka som er her pdd. kan sikkert oppgraderes til høyere kapasitet, når dette er utført/utbygd, då først kan en sjå på behovet for vindmøller.

AKSNES THERESE DRABLØSLID
AKSNES THERESE DRABLØSLID
6 måneder siden

Vindkraft? Er dette en reprise av forrige fagdag eller er det oppfølgeren? Jeg trodde dey var kjernekraft denne fagdagen skulle dreie seg om??

15498
15498
6 måneder siden

Her var det svært så enspora framlegg fra Synste møre. Ikkje eit einaste kommentar fra småkraftverk og kjernekraft. Ingen av innlegga viser til forbrukstatistikken i Vanylven. Her er det ein nedgang på heile 9 GWh fra 2010 til 2022. Der omtrent halve forbruket går til husstandene. 5-6 småkraftverk vil klare halve forbruket til Vanylven kommune. At nedskrivning på vannkraftverk skal brukast for å framsnakke vindkraft, er usmakelig. Her er det pennestrøk fra norske politikere som må til, om vi meiner noke med å øke kapasiteten på elektrisk energi, samtidig som vi skal tenke miljø….., og Synste møre, kva side står… Les mer »