2003: Jan Helgøy (KRF) vert ordførar i Vanylven, sjølv om KRF hadde færre stemmer enn både Frp, SP, AP og Kystpartiet. Det heile vert ein valtriller med fleire forsøk på å danne koalisjonar, men usemje om ordførar og mandatfordeling gjorde at dei alternativa ein såg føre seg før valet braut saman.

2007: KRF gjer eit kjempeval med heile fem plassar i kommunestyret og 24,7% av stemmene. Jan Helgøy vert attvald som ordførar etter ei mindre overraskande koalisjonsdanning enn i 2003, med Krf, SP, H, og V.
2003: Jan Helgøy (KRF) vert ordførar i Vanylven, sjølv om KRF hadde færre stemmer enn både Frp, SP, AP og Kystpartiet. Det heile vert ein valtriller med fleire forsøk på å danne koalisjonar, men usemje om ordførar og mandatfordeling gjorde at dei alternativa ein såg føre seg før valet braut saman. 2007: KRF gjer eit kjempeval med heile fem plassar i kommunestyret og 24,7% av stemmene. Jan Helgøy vert attvald som ordførar etter ei mindre overraskande koalisjonsdanning enn i 2003, med Krf, SP, H, og V.

Korte linjer i valhistoria: 20 år og to ordførarar

Kommentarer

Abonnér
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer