FUNN I SANDEN: «Sandflukten på Seljesanden har ført til heilt unike bevaringsforhold for beinmateriale, og vi finn også lag med bein i nivå under der vi har dei fleste busetnadsfunna våre. Her står det marint materiale som fisk, skjell og strandnegl ut av profilane våre (under). I ei kokegrop ligg der eit svært bein frå det som truleg er storfe».
FUNN I SANDEN: «Sandflukten på Seljesanden har ført til heilt unike bevaringsforhold for beinmateriale, og vi finn også lag med bein i nivå under der vi har dei fleste busetnadsfunna våre. Her står det marint materiale som fisk, skjell og strandnegl ut av profilane våre (under). I ei kokegrop ligg der eit svært bein frå det som truleg er storfe». FOTO: Arkeologi i VestBilde 1 av 6

For å sjå desse bileta må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bileta må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bileta må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bileta må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bileta må du ha eit abonnement.

Universitetsmusea i Bergen:

Interessante funn i Selje på Instagram

Kommentarer

Abonnér
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer